0 items

Anna Dagelet

Anna Dagelet werd in 1953 geboren aan de Hoge der A in Groningen. Het viel op dat ze al op jonge leeftijd prachtig kon tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij na de MMS naar de kunstacademie wilde gaan. Toch gebeurde dit niet direct en was het pas in 1985 dat ze aan de Academie Minerva begon, waar ze in 1990 op zevenendertigjarige leeftijd afstudeerde. Voor Anna was het essentieel om zich te uiten in haar schilderkunst. Voor haar waren de mens en de mystiek steeds opnieuw een bron van inspiratie, waarbij geloof en geometrische vormen een grote rol spelen. Haar nieuwsgierigheid naar de balans in het leven wordt vooral zichtbaar in de lijnen, het kleurenspel en de symboliek in haar werk.

In 1994 schreef de Leeuwarder Courant over haar:                                                                                          ‘Ze bouwde haar werk laag over laag op en bereikt zo een sterke kleurintensiteit zonder ook maar een moment de helderheid te verliezen. Die dubbele gelaagdheid maakt dat je lang blijft kijken. Met haar intense, vaak zwoele kleuren schotelt Anna je een betoverd poëtische wereld voor waarin alles mogelijk is. Tegelijkertijd doorbreekt ze de zoete romantiek met gedurfde felle kleuren en onverwacht stevige vormen’

Na haar afstuderen aan Academie Minerva werd haar werk goed ontvangen. Ze exposeerde door het hele land, ontving lovende recensies en werd geselecteerd voor de Florence Biënnale van 2007.