0 items – 0,00

Bezoekadres

Creatief terrein SECTIE-C, HAL 10
Daalakkersweg 2 (hoofdingang terrein)
5641JA Eindhoven
Telefoon: 06 2478 4170
E-mail: [email protected]

“Licht is mijn lievelingskleur”

Cocky van Lotringen is geboren op 5 juli 1929 in Eindhoven en overleed in 2020 op 90-jarigeleeftijd.    Ze was autodidact in de betekenis dat ze geen academische opleiding heeft genoten, maar ze volgde veelvuldig schilderlessen bij verschillende regionale kunstenaars als Theo Slegers, Jan Sonnemans, Wil Rovers en Henk Brokke. Cocky volgde opleidingen en cursussen portrettekenen, aquarelleren, beeldhouwen en was sinds 1985 aangesloten bij de experimentele groep van Jan Karel Demarest in Poperinge, België.

“Haar werk bestaat uit realistische portretten in krijt, houtskool en acryl en andere klassieke onderwerpen zoals stillevens, landschappen en lyrisch abstracte schilderijen. In haar ontwikkeling als autodidact is te zien dat haar brave manier van tekenen steeds kleurrijker en schilderachtiger wordt. In sommige werken doen de kleuren zelfs denken aan Odilon Redon (Franse kunstschilder 1840-1916). Ze gebruikt bij voorkeur dekkende verf die goed doorwerkt is tot heel eigen mengkleuren. Ze laat zo zien dat ze een geboren schilderes is en durft te experimenteren.”   Jack Vreeke, kunstschilder

Zelf zei ze over haar werk: “Schilderen is voor mij een reis vol avontuur. Het is intens zoeken, ik heb geen kant en klaar concept. Ik schilder vooral met acrylverf maar werk ook met veel andere materialen; vooral kleur, laag over laag. De natuur is voor mij een grote inspirator, al is daar vaak letterlijk niets van terug te vinden………………….kleine signalen en verwijzingen uit de werkelijkheid ontdoen van hun functie om ze een plaats te geven in mijn visuele wereld.”

Ze had verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland zoals bijvoorbeeld in 1997 in Valkenswaard, samen met beeldhouwer Adri Boon.