0 items – 0,00

Bezoekadres

Creatief terrein SECTIE-C, HAL 10
Daalakkersweg 2 (hoofdingang terrein)
5641JA Eindhoven
Telefoon: 06 2478 4170
E-mail: [email protected]

Fred Gubbels werd in 1941 geboren in Weert, waar hij tot zijn overlijden in 2014 ook werkte.

Op zijn zeventiende organiseert Fred Gubbels samen met Nino Niën al een soort van eerste expositie van hun werken. Zijn talent wordt herkend, maar zijn ouders wilden hem niet naar de kunstacademie laten gaan. Hij volgt de Opleiding Grafische School in Eindhoven en hij gaat werken bij een grafisch bedrijf.

Hij blijft daarnaast schilderen en exposeren – solo en in groepsverband, in de regio maar ook elders in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in collecties van bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren.

Na 25 jaar kiest Gubbels toch voor de kunst. Tot 1987 bestond de BKR Beeldende Kunstenaars Regeling waardoor kunstenaars in ruil voor diensten en/of kunstwerken via de gemeente een inkomen konden verwerven. Geen vetpot maar voor Fred Gubbels voelde het als een bevrijding, nu kon hij fulltime bezig zijn met zijn grote passie schilderen. In die jaren werkte hij ook als docent schilderen bij de Stichting Vrije Uren.

Grote landschappen met een lage horizon en een allesbeheersende lucht in de verschillende jaargetijden zijn zijn meest geliefde thema. Het buitengebied van Weert is een belangrijke inspiratiebron. Later werkt hij ook abstract.

Hij was bevriend met Jan Tullemans, een andere kunstenaar uit Weert, waarvan Onterfd Goed werk voor adoptie aanbiedt.

De zonen van Fred Gubbels hebben na zijn overlijden de omvangrijke collectie schilderijen jarenlang opgeslagen. Om het werk weer onder de mensen te brengen hebben zij Onterfd Goed gevraagd het hele oeuvre te herbestemmen. Zowel de landschappen als het abstractere werk valt bij de jongere generatie goed in de smaak.